Om

Jeg har i mange år hatt en drøm om å begynne med bier, og våren 2017 satt jeg planen ut i live. Kurs ble unnagjort våren og sommeren 2017. 3 bifolk (bier og kuber) ble kjøpt inn. Og 3.mai 2017 stod det 3 kuber hjemme på gården.

Det var med skrekkblandet fryd jeg hadde mine første besøk i mine egne kuber. Men man blir liksom bitt av basillen. 1 måned senere hadde 3 kuber blitt til 9.

Bier er utrolig morsomt spennende og fascinerende, og sommeren 2017 gikk over all forventning. En gryende tanke begynte å spire i  bakhodet. Hva om jeg kunne gjøre dette til mer enn en hobby.

Det falt naturlig å kalle firmaet for Vestbi, da jeg holder til i Vestby. Sesongen 2021 går jeg inn i mitt femte år som birøkter, jeg har lært en del, men her blir man aldri utlært. Det jeg legger vekt på er rasjonell og systematisk drift. Fokus denne sesongen vil være honningproduksjon, avleggere(lage nye kuber), samt etablere en bigård med økologisk drift. Vestbi AS får også ett nytt søsterfirma (Vestbi økologisk og kortreist) som vil distribuere økologisk honning, og annen kortreist mat. Som Sopp(Kantareller), Bjørnebær, Villbringebær, Bjørkesevje, Gourmet pølser, Spekepølser, egg og viltkjøtt.

Jeg vil søke Debio om godkjenning for å selge i første omgang økologisk honning.

Som en av få birøktere høster jeg sortshonning, det vil si at jeg høster honning etter at det forskjellige har sluttet å blomstre.

Jeg har inngått avtale med Matmerk om bruk av deres logo, etter å ha innfridd de forutsetningene Matmerk krevde.

Ett mål fremover vil være å forsøke å hente inn nektar fra Molte.

I alle mine bigårder hersker det fred og harmoni, det er ett godt tegn på fornøyde bier.

Jeg har gjort mange avtaler med grunneiere, som har vært utrolig positive. Som birøkter disponerer jeg per dags dato, ca 6000 mål dyrket mark og enger, og ca 20000 mål skog. Jeg har pr.nå 15 bigårder og bier i 11 av dem. Pr.dd har jeg 2 kommersielle kunder: Vestby Storsenter og Oslo Fashion Outlet. Forhåpentligvis vil flere komme til i sesongen 2021.

Mottoet mitt er: Kortreist og Naturlig.

Dag Floeng

Jeg, Dag Harald Floeng, er 57 år, tusenkunstner, entusiatisk jeger, fisker og friluftsmann. Nå også birøkter. Målet er å kunne tilby flere produkter enn bare honning. Som: Propolis, dronninggele, bivoks, såpe og pollen.

Lokasjon

Biene mine er lokalisert i flere bigårder i og rundt Vestby.